Matador, Lise Nørgaard, DVD
Matador, Lise Nørgaard, DVD
Matador, Lise Nørgaard, DVD

MATADOR: 12 Disc Nyrestaureret Version - DVD

222,00 kr.
Varenummer: 5708758722445

Matadorserien behøver næppe introduktion, og meget er sket, siden vi hilste på Mads Andersen-Skjern og hans lille søn Daniel i Matadors første afsnit. Noget, der dog ikke har ændret sig er, at serien formår at samle folk foran skærmen.

Den 11. november 1978 løb første afsnit af Matador over skærmen, og den er sidenhen blevet genudsendt ad flere omgange, og hver gang har serien formået at samle gennemsnitligt 1.000.000 seere foran tv-skærme i hele kongeriget, og mange skuespillere, der var medvirkende i serien, har måtte affinde sig med at blive identificeret med den rolle, de havde i Matador. 

Det er med stor glæde og spænding vi har set frem til, at serien nu bliver genudgivet i en helt ny, billede- og lydrestaureret udgave.

Antal
1
Tilføj til kurv
Film Information
Lidt om Matador...
Spilletid1620 Min.
Censur7
SprogDansk
UnderteksterDansk, Svensk, Norsk, EngelskVidste du at HELLE VIRKNER på sin 80-års fødselsdag udtalte, at det blandt hendes rigtigt mange roller, var rollen som ELISABETH FRIIS i MATADOR, der havde betydet allermest for hende.

Og at hende og HOLGER JUUL HANSEN havde knebet en lille tåre, da de havde filmet den allersidste scene i de Varnæske stuer – gennem optagelserne, der jo stod på igennem fire år, var de også når kameraet var slukket, kommet til at føle sig som en lille familie.

Når Hans Christian Varnæs i en af Matadors scener siger noget i retning af ”Tænk at være gift med Konsulinden” til Maude er det ekstra morsomt.

HOLGER JUUL HANSEN, der jo gemmer sig indeni bankdirektør Varnæs, var netop tidligere gift med ELSE MARIE HANSEN, der spiller Konsulinde Holm.

Tanterne Møhge fra Matador spilledes af Karen Berg og Karin Nellemose.

Karen Berg var gamle Fru Fernando Møghe, og Karin Nellemose hendes datter Misse.

Men i virkelighedens verden var datteren ældre end sin mor – Karin Nellemose (født i 1905) var faktisk ældre end Karen Berg (født i 1906).

Matador blev skrevet af LISE NØRGAARD. Men hun havde nogle medforfattere – heriblandt PAUL HAMMERICH.

PAUL HAMMERICH var gift med Malene Schwartz, der jo spillede rollen som Maude Varnæs så uforglemmeligt.

PAUL HAMMERICHS datter, CAMILLA HAMMERICH, spillede den ældste udgave af Regitze Varnæs. Dermed spillede virkelighedens stedmor og steddatter mor og datter i serien.

I tv-serien Matador hører man mange sange fra de gamle danske film, som passer til det år handling sker i.
Her er nogen af de sange, som man kan finde i serien:

Hot, hot med Marguerite Viby fra filmen Mille, Marie og mig
Hvorfor er lykken så lunefuld med Karin Jønsson fra filmen En fuldent gentleman
Å, jeg er så glad idag med Ib Schønberg fra filmen Panserbasse

Prøv selv om du kan finde flere...

Dog er der et par fejl i forbindelse med nogle af sangene.

Hot, hot spilles på gramofonen hjemme hos Kresten og Iben Skjern. Men det er ikke gramofonpladen de spiller, men derimod den indspildning fra filmens originale lydspor, som først blev udgivet på LP i starten af 70'erne.

Åh jeg er så glad i dag. Den kan man hører på Jernbanerestauranten et års tid, før filmen Panserbasse havde premiere.
Trustpilot