Krudttønden, DVD Film, Movie
Krudttønden, DVD Film, Movie
Krudttønden, DVD Film, Movie

KRUDTTØNDEN - DVD

33,00 kr.
Varenummer: 7333018016903

Alting kan ændre sig på et øjeblik.

”Krudttønden” er frit inspireret af de virkelige begivenheder omkring terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015. På rollelisten er bl.a. Lars Brygmann i rollen som den dræbte filmmand, Finn, samt Nikolaj Coster-Waldau i rollen som AKS-betjenten, Rico.
Instruktøren siger: 

KRUDTTØNDEN om terrorangrebene i København opstod ud af en personlig relation til et af ofrene og er et tidligt bidrag til den nødvendige samtale om de tragiske begivenheder. Filmen skildrer de veje og vildveje, som nogle af de centrale personer gik ad i tiden, inden de mødtes den dag og nat i februar 2015.

Processen, der ledte frem til filmen, blev indledt få timer efter nattens sidste skud – de skud, der dræbte Omar Abdel Hamid el-Hussein på hjørnet af Svanevej og Frederikssundsvej på Nørrebro. På det tidspunkt, om morgenen, endnu inden Ole Christian Madsen kendte noget til detaljerne om angrebene, ringede en journalist fra Ekstra Bladet ham op. Journalisten fortalte, at det var den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard, der var det ene offer.

Ole Christian Madsen havde tidligere arbejdet sammen med Finn Nørgaard i en række sammenhænge, og nu bad journalisten om en reaktion.

”Der gik ikke lang tid derefter, før jeg besluttede, at jeg ville lave filmen. Som alle andre var jeg rystet over, at sådan et angreb kunne ramme København, og jeg kom frem til den erkendelse, at når tiden var moden, ville en film om tragedien kunne bidrage til den nødvendige samtale om den,” siger Ole Christian Madsen.

Antal
1
Tilføj til kurv
Film Information
Se klip fra filmen her...
Spilletid106 Min.
Censur15
SprogDansk
UnderteksterDansk, Norsk, Svensk, Finsk


Trustpilot