Julehjertets hemmelighed, Julekalender, Jul, DVD, Film, Movie
Julehjertets hemmelighed, Julekalender, Jul, DVD, Film, Movie
Julehjertets hemmelighed, Julekalender, Jul, DVD, Film, Movie
Julehjertets hemmelighed, Julekalender, Jul, DVD, Film, Movie
Julehjertets hemmelighed, Julekalender, Jul, DVD, Film, Movie

JULEHJERTETS HEMMELIGHED - DVD

99,00 kr.
Varenummer: 5705535069915

Julehjertets Hemmelighed’, foregår i midten af 1800-tallet i en lille landsby.

I julekalenderen kommer vi til at møde to familier – en rig og en fattig – en nisse, en skovkone og en ondskabsfuld skærsliber.

Et julehjerte med mørke hemmeligheder

‘Julehjertets Hemmelighed’ begynder dagen før at Karen skal fejre sin 13 års fødselsdag.

Nu er hun voksen. Hun skal ikke længere gå i skole, men skal i stedet begynde som stuepige på den herregård, hvor hendes mor i forvejen arbejder som kogekone, hendes far er forkarl og hendes storebror er staldknægt.

At blive 13 betyder dog også, at hun pludselig ikke længere kan se sin bedste ven, nissen Rumle. Rumle er herregårdens beskytter. Det er hans job at sørge for, at kornet ikke mugner og mælken ikke bliver sur, men det er kun børn, der kan se ham. Når et menneske fylder 13, vil de hurtigt begynde at glemme, at de nogensinde har kunnet se nisser.

Karen er ulykkelig over at miste sin ven, men en skærslipper fortæller hende, at hun kan fortsætte med at se nisser, hvis hun og Rumle sammen gennemfører et ritual og skaber et magisk julehjerte.

Karen og Rumle gennemfører ritualet, men pludselig begynder der at ske en række ulykker på herregården. Der viser sig nemlig, at der er mange farer forbundet med at aktivere ‘Julehjertets Hemmelighed’.


Antal
1
Tilføj til kurv
Se klip fra filmen her...
Se og hør musikvideoen af Malte Ebert...
Film Information
Se og læs om alle karaktererne (de medvirkende) fra Julekalenderen...Spilletid                                 600 Min

Cencur                                  Tilladt for alle

Sprog                                    Dansk

Familien Høst

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR

Karen Høst (Karla Larsen Moltsen)

Karen er datter af kogekone Gudrun og forkarl Karl. Karen er en pligtopfyldende pige og har en helt særlig evne til at bage. Hun er bedste venner med nissen Rumle, og de plejer at bruge december på at skabe opskrifter til nye fantastiske kager.

Karen fylder 13 år i begyndelsen af december, og hun må derfor forlade skolen og påtage sig voksenarbejde som stuepige på Lindestrupgaard.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR

Rasmus Høst (Maximillian Henriques Hale)

Rasmus er Karens storebror. Han er stærk og arbejder udenfor fra morgen til aften sammen med sin far. Med voksenlivet foran sig begynder han at stille spørgsmål til den verden, han lever i og forskellene på rig og fattig.

Da kærligheden rammer ham, får han et nyt blik på livet, der forstyrrer hele hans verden, og der er ingen vej tilbage.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR

Johannes Høst (Sigurd Moe)

Johannes er Rasmus’ og Karens lillebror. Han gør ting som ingen andre, er sjov og siger tingene lige ud. Sommetider får han også afsløret noget, han måske ikke skulle. Med stor fantasifuldhed unddrager han sig kedeligt arbejde og løser opgaverne på sin helt egen måde.

Han bliver bedste venner med herregårdssønnen Gotfred. Men venskabet er ikke uden misundelse, fordi Gotfred har alt, hvad Johannes ønsker sig.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR

Gudrun Høst (Ditte Ylva Olsen)

Gudrun er mor til Karen, Rasmus og Johannes. Hun arbejder som kogekone for det bedre borgerskab på Lindestrupgaard. Hun er datter af en fæstebonde, ældst i en flok på fem og oplært i kogekunst. Hun har tillagt sig pæne vaner og et nydeligt sprog. Hun lærer sine børn at tale korrekt og udvise flid og gode vaner.

Gudrun laver virkelig god mad og er påskønnet af herskabet. Dog ikke af Miriam, der altid stiller umulige krav. Gudrun må dog indse, at Karen ønsker sig mere i livet.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR

Karl Høst (Anders Brink Madsen)

Karl er Karen, Rasmus og Johannes. Han er vokset op i et fattigt husmandssted med 14 søskende og er nu forkarl på Lindestrupgaard. Han ser det som en social opstigning og er stolt af at være betroet og påskønnet forkarl på femtende år.

Hvert år ved juletid får han en beskeden løn, og ellers lønnes han med kost og logi. Af natur er Karl glad, og stiller ikke spørgsmål ved klasseskel eller traditionelle normer – han vil blot sørge for, at alt går godt på herregården, men hans børn har helt andre planer.

Familien Lindestrup

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR

Marie Louise Lindestrup (Isa Thorlacius)

Marie Louise er datter af Erik og Rigmor Lindestrup. Hun blev sendt på skole i hovedstaden for at lære om livet som fin frue. I byen åbnede verden sig for hende, og hun brugte al sin fritid på at lære om elektricitet. Siden har hun ikke kunne slippe videnskaben.

Hun er blevet en selvsikker og moderne ung kvinde, der er nysgerrig på verden. Men da hun vender hjem til jul, konfronteres hun med det traditionelle herregårdsliv, hendes forældre lever. Men da kærligheden pludselig kræver hele hendes opmærksomhed, tror hun først, at den vil frarøve hendes frihed – men indser, at den betyder alt for hende.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR

Rigmor Lindestrup (Mia Lyhne)

Rigmor er Marie Louises mor og bor på Lindestrupgaard. Hun er af god slægt og herregårdens rygrad. Når Erik skal træffe svære beslutninger, er det altid Rigmor, han går til. Rigmor elsker sine børn meget højt og bliver udfordret, da de begge har ønsker, som går imod samfundets normer.

Hendes søn vil – til hendes store overraskelse – hellere lege med tjenestefamiliens dreng, og hendes datter er forelsket i staldkarlen. Rigmor er ikke den første til at se de forandringer, der er på vej. Men da det sker, gør hun, hvad der skal til for at holde sammen på familien.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR

Erik Lindestrup (Esben Dalgaard)

Erik driver herregården som en forretning, men den er mere end det. Den er tradition, arv og historie. Den er en del af, hvem Erik er. Han er gift med Rigmor – et praktisk arrangement, der har udviklet sig til et udemærket ægteskab.

Marie Louise har altid været hans øjesten. Derfor har han det svært ved at se hende komme forandret hjem fra byen. Han ønsker, at hun skal være lykkelig, og bliver fanget mellem sin datters lykke og at skulle redde herregården, hans familie og deres omdømme.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR

Gotfred Lindestrup (Isak Celinder Faurholm)

Gotfred er Marie Louises lillebror. Han bliver hjemmeskolet af oldfruen Miriam, men har ellers ingen andre pligter. Han har masser af legetøj og kan gøre, som han vil, så længe han holder sig til folk i overklassen.

Han er sød og intelligent, men forstår ikke, at han er privilegeret. Det giver anledning til konflikter, eftersom han er bedste ven med Johannes.

Øvrige karakterer

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR

Rumle (Thea Sofie Lundbak)

Rumle er en nisse i sin bedste alder og beskytter af herregården Lindestrupgaard. Det er hans job at sørge for, at kornet ikke mugner og mælken ikke bliver sur, men det er kun børn, der kan se ham. Når et menneske fylder 13, vil de hurtigt begynde at glemme, at de nogensinde har kunnet se nisser.

Han har gennem årene udviklet et stærkt venskab med Karen. Men inden han får set sig om, er Karen fyldt 13 år, hvilket betyder, hun ikke kan se ham længere. Derfor gør Rumle noget, han ikke må. Han bruger sine magiske nisseevner til at udføre et magisk ritual, så Karen kan se ham, selvom hun er trådt ind i de voksnes rækker.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR

Skovkonen (Vigga Bro)

Skovkonen er en kugleskør gammel kone, der bor helt alene i et hus ude ved mosen. Halvt menneske og halvt … hvem ved hvad? Skovkonen er den person, der holder styr på alt, hvad der er magisk i verden, og er nissernes beskytter.

Det er umuligt at sætte en finger på præcis, hvad det er, hun kan. Men hun har helt sikkert evner, som andre ikke forstår.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR, Mastiff

Lars Ravn (Niels Martin Eriksen)

Lars bor i sin hestevogn og lever livet som skærsliber. Han snyder folk for at få penge til dagen og vejen. an hader hårdt arbejde og har indgået et partnerskab med den snu trickmager, Gyda. Sammen har de lavet en skummel plan.

De vil stjæle Rumle og drage rundt med ham fra by til by og tjene kassen på, at folk og fæ tror, at Rumle kan opfylde deres ønsker. Lars viser sig at gemme på en hemmelighed, fra han var ganske lille.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR

Oldfrue Miriam (Lise Baastrup)

Miriam er oldfrue på Lindestrupgaard. Hun er gift med sit arbejde, barnløs og har været på herregården siden, hun var ganske ung. Hun styrer stedet med ganske hård hånd. Der er ikke en detalje eller et støvfnug, som går Miriams næse forbi.

Miriams vigtigste funktion er at holde tingene adskilt. Dem nedenunder skal ikke op, og dem ovenpå skal ikke ned. Miriam bruger sin position som talerør mellem de to skel. Hun forstår, at den, der styrer kommunikationen, styrer det hele.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR

Ilter (Daniel Andreas Ørum-Hansen)

Ilter er en mystisk dreng, som dukker op i Karens liv ud af det blå og vil være hendes ven. Han er snu, sjov og gemmer på en stor hemmelighed. Han er meget interesseret i at møde Rumle, og pludselig bliver Karen i tvivl, om han er på de godes eller de ondes side. Den samme tvivl oplever Ilter selv.

Først for sent indser han, at han er alt for tæt på den skumle Lars Ravn.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR

Gyda (Mia Lerdam)

Gyda er en ægte femme fatale. Ond og snu snyder hun sig igennem hverdagen. Gyda kommer ikke fra gode kår. Ingen har nogensindeville have hende, og det har gjort hende kold og hård.

Gyda er bedst til at snyde og bedrage, og hun ser sig aldrig tilbage. Hun er klogere end Lars, og fortryller ham til at gå med på hendes næste skumle plan. Men så snart hun ser, at tingene er ved at falde sammen, er hun den første til at stikke af.

Trustpilot