I kongens klær, DVD Film, Movie
I kongens klær, DVD Film, Movie
I kongens klær, DVD Film, Movie

I KONGENS KLÆR - DVD

33,00 kr.
Varenummer: 5708758688864

Det hele startede med, at forfatteren Axel Frische havde skrevet bogen "65, 66 Og Mig". Dén inspirerede John Olsen til filmens manuskript og drejebog. Poul Bang iscenesatte dette første danske "soldaterlystspil" og i Kongens Klæ'r blev en stor succes. Så stor, at dansk film op til slutningen af tresserne producerede godt 20 film udelukkende om "den glade tid" i de tre værn. I denne film er det Kjeld Petersen, der danner essensen i soldaterfarcens humor.

Han er den dynamiske og driftige forretningsmand, der pludselig står i uniform og lader sig overfuse af de to basser Ove Sprogøe og Dirch Passer. Og hér ligger det barokke, dét folk elsker: I det militære miljø er hjernen på orlov. - Eller som de synger i filmens titelsang: "...her mødes mælkedreng og millionær, og de går i Kongens Klæ'r..." Gensynet med en masse folkekære skuespillere er nok det allerbedste ved denne grene.

Desuden medvirker: Axel Strøby, Poul Hagen, Ole Monty, Carl Ottosen, Bjørn Puggaard Müller, Karl Stegger og mange flere. Filmen gik 3 måneder i premierebiografen, Saga.

Antal
1
Tilføj til kurv
Film Information
Se klip fra filmen her...
Spilletid97 Min.
CensurTilladt For Alle
SprogDansk
UnderteksterDanskTrustpilot