Hvidstengruppen, De Efterladte, Film, DVD, Movie, Anden Verdenskrig, Fængsel
Hvidstengruppen, De Efterladte, Film, DVD, Movie, Anden Verdenskrig, Fængsel
Hvidstengruppen, De Efterladte, Film, DVD, Movie, Anden Verdenskrig, Fængsel
Hvidstengruppen, De Efterladte, Film, DVD, Movie, Anden Verdenskrig, Fængsel
Hvidstengruppen, De Efterladte, Film, Movie, Anden Verdenskrig, Fængsel
Hvidstengruppen, De Efterladte, Film, Movie, Anden Verdenskrig, Fængsel

HVIDSTENGRUPPEN II: DE EFTERLADTE - DVD

44,00 kr.
Varenummer: 5708758726054

Den danske film 'Hvidstengruppen II: De efterladte' er opfølgeren til Hvidstengruppen om heroisk modstandskamp under Anden Verdenskrig.

Filmen følger umiddelbart efter hændelserne omkring Hvidsten Kro, hvor Tulle Fiil og hendes søster Gerda dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er alle blevet henrettet.

Tulle tvinges til at efterlade sin to-årige datter hos sin mor Gudrun, hvorefter Tulle og Gerda føres ned gennem Tyskland som krigsfanger. Samtidig må Gudrun kæmpe derhjemme, for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten.

'Hvidstengruppen II: De efterladte' følger således op på en af de største danske publikumsucceser i nyere tid, nemlig 'Hvidstengruppen' fra 2012, som solgte over 750.000 billetter i biograferne.

Duoen fra den første film bestående af instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis og producer Regner Grasten står igen bag fortællingen om familien Fiil og deres videre kamp mod den tyske overmagt.

På rollelisten ses gengangere som Bodil Jørgensen og Marie Bech Hansen, mens bl.a. Ellen Hillingsø tilslutter sig krigens rædsler.

Antal
1
Tilføj til kurv
Se Filmtraileren her...
Film Information


Biografi/baseret på en virkelig historie - Drama - Anden verdenskrig
Produktionsår: 2022

Varighed: 130 min.
Censur: 15 år

Instruktør: Anne-Grethe Bjarup Riis,
Medvirkende: Bodil JørgensenMarie Bach HansenLaura Winther MøllerEllen Hillingsø

REGNER GRASTEN FILM

Info:

Hvidstengruppen var en dansk modstandsgruppe, der var aktiv i årene 1943-44. Gruppen bestod af familien på Hvidsten Kro samt en række andre borgere i byen. Gruppen blev fanget af tyskerne i 1944, og otte af dens medlemmer blev henrettet.


Bonusinfo: 

AFSLØRING: VIL LAVE 'HVIDSTENGRUPPEN 3' - det skal være en Trilogi.

Filmkongen Regner Grasten er aktuel i de danske biografer med Hvidstengruppen II: De efterladte, der følger op på producerens succesfilm fra 2002.

Den nye 2. verdenskrigsfilm følger søstrene Tulle og Gerda Fiil, som efter, at deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet, dømmes og sendes i tysk fængsel, hvor tortur og rædsler venter.

Men hvis det står til filmmanden, der også har forfattet manuskripterne til de to film, så laver de også en 'Hvidstengruppen 3':

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil lave en fortsættelse til 'Hvidstengruppen'. Det kommer an på, hvordan det går [med 2'eren].

- Men vi vil gerne lave det som en trilogi, fordi der er så mange, som spørger: Hvad skete der lige efter krigen med de mennesker og børn?

- Det er jo også en spændende historie, hvordan klarer sådan en familie sig overhovedet, det fortæller Regner Grasten i vores podcast.

2'eren foregår hovedsagligt i de tyske nazi-fangelejre. Hvor skulle treeren foregå?

- I Hvidsten. Hvordan de unge og børnene prøver at kapere, hvad deres forældre har været udsat for, og 50'ernes optimisme starter.

- Der var nogle tragiske konflikter, som måske mere relaterer sig til i dag, når veteraner kommer hjem fra Afghanistan og Irak. Der er, ved vi jo, kæmpe problemer i familierne. Så den kunne vi godt tænke os at lave.

- Vi er allerede begyndt at lave interviews. Vi har snakket med Gulle [datter af Tulle], og begyndte med reseracheren her på 2'eren. Så det kan blive en vanvittigt spændende film.

Regner Grasten bekræfter yderligere, at instruktøren igen vil være Anne-Grethe Bjarup Riis, som også har stået bag kameraet på de to første.

Derfor har vi efterfølgende spurgt Bjarup Riis om, hvorvidt hun også ville være klar på en efterfølger.

Det svarer instruktøren rungende 'ja' til, som du kan se i nedenstående interview: 

Trustpilot