Gamle Danmark, Paul Hammerich, DVD, TV Serie, Movie
Gamle Danmark, Paul Hammerich, DVD, TV Serie, Movie
Gamle Danmark, Paul Hammerich, DVD, TV Serie, Movie

GAMLE DANMARK: Paul Hammerichs Danmarkskrønike 1945-1975 - DVD

88,00 kr.
Varenummer: 5705535062732

Journalist og forfatter Paul Hammerichs GAMLE DANMARK udkom først i bogform som "Paul Hammerichs Danmarkskrønike", og siden som den populære TV-klassiker GAMLE DANMARK, som de fleste vil kunne huske fra de tidlige 80'ere med den hyggelige intromusik og den karakteristiske indledning med bl.a. Palle Laurings citat: "Danmark er en brugsforening" og Buster Larsens "Lorteland".

Med sin kolossale viden, sin sympatiske fremtoning og et formidlingstalent, som kun er de færreste forundt, lykkes det Paul Hammerich at gøre GAMLE DANMARK til et yderst interessant, lærerigt - og frem for alt - let forståeligt og utroligt underholdende bekendtskab. På sin sædvanlige joviale facon fører han stille og roligt seerne igennem en af de allermest interessante perioder i Danmarks historie, nemlig perioden fra 1945-1975.

Paul Hammerich er kendt som en af vor tids allermest respekterede journalister og forfattere. Velfunderet, vidende, skarp og seriøs - men frem for alt en blændende og folkelig fortæller, som bl.a. har skrevet flere afsnit til TV-serien Matador. I GAMLE DANMARK byder han på et rigt og underholdende stykke Danmarkshistorie, som sætter nutiden i relief og giver stof til eftertanke. Hvert afsnit indledes med Hammerichs oprids af højdepunkterne for den periode, der beskrives i det følgende.

Hammerichs små nedslag i hverdagen omhandler bl.a. emner som de barske dage efter befrielsen, hvor man "rensede ud" i Danmark, langhårede og letpåklædte beboere i Thy-lejren, Marshall-hjælp, gigant virksomhederne Danfoss' og Legos barndom, smagsprøver fra tidens kulturliv, klip med politikere og nyhedsudsendelser og meget mere, skildret med en nærværende og kærligt ironisk synsvinkel.

Kapitler:
01: Var det noget at råbe hurra for?
02: Der må være en grænse
03: Lille land, hva nu?
04: Kongens datter og folkets sønner
05: Situationens generalstab
06: Mosefund og anderumper
07: Gør gode tider bedre
08: Kultur på drengen
09: Den næstbedste løsning
10: Storm på systemet

Se også fortsættelsen DANSKE DRØMME - Leif Davidsens Danmarkskrønike 1972 - 1998

Antal
1
Tilføj til kurv
Film Information
Spilletid805 Min.
Censur15
SprogDansk
UnderteksterDansk
Trustpilot