Forræderne, DVD Film, Movie
Forræderne, DVD Film, Movie
Forræderne, DVD Film, Movie

FORRÆDERNE - DVD

0,00 kr.
Varenummer: 5708758694438
To unge danskere er under den tyske besættelse gået ind i Frikorps Danmark og har kæmpet på Østfronten. I begyndelsen af 1945 deserterer de fra korpsets kaserne på Sjælland og skyder to overordnede. De søger hjem til deres nordjyske fødeegn, forfulgt gennem et kuldslået Danmark af frikorpset og den tyske besættelsesmagt, men også af den danske modstandsbevægelse.
Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager
Beskrivelse


Spilletid: 113 minSprog: DanskUndertekster: Dansk
CommentOle Roos understregede selv, at hans film var dramatisk, mens Erik Aalbæk Jensens tilgrundliggende roman var episk. I modsætning til romanen fortæller han historien uden kronologiske spring og koncentrerer den om de to desertører. Den enes kærlighedshistorie med en kvinde, de tager som gidsel, er kun antydet i bogen, men bliver udbygget i filmen. Bogens skildringer af kampene på Østfronten optræder kun i form af billeder i et fotoalbum, der et øjeblik bliver levende.
Modtagelsen af Ole Roos' tredie film var overvejende positiv.
Filmens fortekster og pressemateriale understreger - måske endda mere end romanen - at de unge, der meldte sig til frikorpset, var vildledt af samarbejdsregeringens og kongens accept af korpsets oprettelse. De fleste var i højere grad antikommunister end nazister. Filmen gav dog ikke anledning til nogen bredere offentlig debat om dette kontroversielle spørgsmål, selvom lanceringen lagde op til det.
Kilde: Peter Jeppesen, Ebbe Villadsen og Ole Caspersen: 'Danske spillefilm 1968-1991' (1993).
Trustpilot