Bryggeren, TV Serie, DVD, Movie
Bryggeren, TV Serie, DVD, Movie
Bryggeren, TV Serie, DVD, Movie

BRYGGEREN: TV Serie - DVD

99,00 kr.
Varenummer: 5705535062671

Indeholder alle seriens 12 afsnit.

1. 1834-1835
Chresten Jacobsen har fået endnu et slagtilfælde. Den 15-årige Laura kommer med dagvognen fra Thisted til København, hvor hun skal i huset hos sine fjerne slægtninge familien Jacobsen. Laura har svært ved at falde til i bryggergården og hun prøver ihærdigt at komme ind på livet af sin fætter Jacob.

2. 1836-1839
Efter Chrestens død, er Jacob nu bryggeren i Brolæggerstræde og han lægger store ambitioner i at brygge øl, der er lige så god som den bayerske øl. Laura er travlt beskæftiget i køkkenet, mens hun ser, hvordan alle andre forlover eller gifter sig.

3. 1840-1844
J. C. og højgravide Laura overværer kroningen af Christian d, 8. Kort efter føder Laura en søn, som dør kun 10 dage gammel. Hun tynges af sorg og skyldfølelse mens J. C. kaster sig ud i arbejdet med bryggeriet. Senere føder Laura endnu en søn men i mellemtiden har J. C. også fået en anden søn hvis eksistens han må holde skjult.

4. 1844-1847
Lille Carl lever ikke helt op til J. C. store tanker om ham og hans fremtid. Men J. C. presser Carl mest muligt med sin man kan, hvad man vil filosofi. J. C. utilfredshed gælder også Laura og deres samliv er ikke særligt harmonisk.

5. 1847-1848
Carl begynder sin skolegang i Borgerdydsskole, hvor han bliver et nemt offer for lærernes latterliggørelse og kammeraternes drillerier. J. C. arbejder med opbygningen af sit nye bryggeri, Carlsberg i Valby og Laura føler sig mere og mere magtesløs, både i forhold til J. C. og Carl.

6. 1849-1854
Da Carl og hans eneste ven, Sophus ikke længere må lege sammen for Jacobine, er Carl helt overladt til sig selv. J. C. bruger sine få ledige stunder til at indføre Carl i videnskaben og kunsten men er generelt utilfreds med Carls præstationer. Krigen mod slesvigholstenerne kræver sine ofre også i bryggergården og en stor koleraepidemi bryder ud.

7. 1862-1864
Carl har endelig fået sin studentereksamen, men har fortsat store problemer med at leve op til J. C. store forventninger, kun sammen med sine venner kan Carl slappe af og more sig. J. C. er blevet tidens førende industrimagnat og han er begyndt at skænke store gaver til offentligheden. Og så skal danske soldater igen i krig og Carl vil med og slås for sit land.

8. 1864-1867
Danmark har tabt krigen til Preussen og Østrig. Nederlaget er ydmygende for de overlevende soldater og landets regering. J. C. og Laura fejrer deres sølvbryllup som ender i raseri og tårer, da Carl fortæller om sine fremtidsplaner. Og da Carl forlover sig uden faderens vidende, kræver J. C. at han hæver forlovelsen igen.

9. 1867-1870
Carl er stadig i Paris. J.C. Jacobsen skriver en del breve til Carl, mens J.C. genopbygger Carlsberg. Kogsbølle får at vide, at hans konspondance til Carl skal gå gennem J.C. J.C. har ansat en selskabsdame til Laura. Hun hedder Agens Berthelsen og hun og J.C. får hurtigt et tæt forhold. Carl rejser til Skotland for at studere videre. Carl sætter sig stadig op imod J.C., hvorfor Japetus råder J.C. til at lade ham få nogle af sine krav gennemført. Betty Lind antyder over for J.C. at hun har haft en affære med Carl. Samtidig opdager Betty at Agnes er forelsket i J.C. Kogsbølle bliver udnævnt til direktør for Carlsberg. I Skotland har Carl mødt en dansk familie, Stegmann. J.C. opdager at Carl og Emilie stadig korresponderer med hinanden.

10. 1870-1876
Carl er vendt hjem fra Skotland. J.C. og Carl har straks et skænderi med hinanden. Carl overlades et nyt bryggeri, som han selv skal lede. Carl og Emilie genser endelig hinanden efter 4½ år adskillelse, Carl vil dog ikke giftes med Emilie nu, da han mener det vil være for ondt mod sin far. J.C. ansætter videnskabsmanden Emil Christian Hansen til at lede forskningslaboratoriet. Carl opgiver produktionen af engelsk øl og vil i stedet konkurrere med sin far om lagerøllet. Lagringstiden bliver sat ned til 2 måneder og J.C. bliver gal. Endnu et opgør mellem J.C. og Carl. Carl frier til Emilie, men hun afslår da hun er blevet forlovet. Magnella får et hjerteanfald, da hun får at vide at Emilie skal giftes. Carl frier i stedet til Ottilia Stegmann og de bliver gift.

11. 1877-1883
Japetus bliver udnævnt til etatråd. Det videnskabelige institut får overdraget Carlsbergs forskningscenter. Ottilia og Carl får en datter og efterhånden kommer to børn mere til. Da Carl ikke vil makke ret, beslutter J.C. at tage Ny Carlsberg fra Carl. A.C. Werner fortæller Carl, at han er Carls halvbroder. Carl kan ikke accepterer dette og sender A.C. væk. A.C. rejser til udlandet inden Carl fortryder sit udbrud. Konflikten mellem J.C. og Carl optrappes. Da Carl får myndighedernes ret til at kalde virksomheden Ny Carlsberg. J.C. gør Carl arveløs. Laura kæmper for Carls arv, men afstanden mellem Laura og J.C. har aldrig været større. Carl svarer igen ved at leverer alle genstande som han har modtaget fra sin far tilbage. J.C. må heller ikke mere se sine børnebørn. Kogsbølle går til J.C. og opsiger sin stilling p.g.a. J.C. opførelse overfor Carl. Carls nye bryggeri invies.

12. 1884-1887
Sagen mellem J.C. og Carl skal for højesteret. Frk. Berthelsen forsøger forgæves at overtale J.C. til forlig. Carl taber retssagen mod sin far. Tabet i retssagen forandrer Carl. Imens sænker J.C. priser på sit lagerøl til stor gene for de små bryggerier. J.C.'s øl er pludselig dårlig. Laura og frk. Berthelsen kommer til Carl for at bede om hjælp, men Carl ønsker kun at hjælpe hvis det er J.C. selv der spørger. Laura lister over og besøger Ottila og børnebørnene hver dag uden J.C. vidende. Ottila forsøger at få Carl og J.C. til at forsones, men Carl afslår. Carl og Ottila rammes af sorg, da deres dreng Alf dør. Ottila tvinger Carl til at forsone sig med sin far, men er det allerede for sent ?

Antal
1
Tilføj til kurv
Film Information
Spilletid675 Min.
CensurTilladt For Alle
SprogDansk
Trustpilot