Jul i den gamle købmandsgaard, Fra den gamle købmandsgaard, DVD, Jul,
Jul i den gamle købmandsgaard, Fra den gamle købmandsgaard, DVD, Jul,
Jul i den gamle købmandsgaard, Fra den gamle købmandsgaard, DVD, Jul,

FRA DEN GAMLE KØBMANDSGAARD (JUL I KØBMANDSGAARDEN) - DVD

0,00 kr.
Varenummer: 5708758688642

10 år efter John Olsen havde bygget SAGA-Biografen (-heraf tog krigen de 5), havde denne film premiere. Den er produceret af de 3 mennesker, der kom til at præge SAGAs "Guldalderproduktioner" gennem 1950'erne, Annelise Reenberg, John Olsen og Poul Bang. - Og filmen blev Dansk Guldalderfilms absolutte "evergreen".

Alene i premierebiografen gik den fra 6/12-1951 til 20/4-1952. Så trak den ud i periferi- og provinsbiograferne, hvor den først blev taget af plakaten i foråret 1953!

Aldrig før eller senere har en julefilm trukket fulde huse en dansk sommeraften, men FRA DEN GAMLE KØBMANDSGAARD gjorde det - i sommeren 1952. Julesekvensen i filmen er den hjertevarme finale, og den indeholder alt, hvad man kender fra det gamle danske juleeventyr. Så smukt og godt fortalt, at forældre og bedsteforældre - med gensynets glæde - troligt er travet i biffen med ungerne hver jul - i 40 år!

Til JUL I KØBMANDSGAARDEN. I generationer har filmen skiftet titel hver december. Generationer har jublet over en sort/hvid film fra 1951 - hvorfor? Filmens instruktør, Annelise Reenberg, gav en del af svaret et par år efter premieren. Hun sagde: "Prøv at skifte titlen ud med: JUL I DET NYE SUPERMARKED..."

Fantastisk sort/hvid film for hele familien.

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager
Beskrivelse
Spilletid115 Min.
CensurTilladt For Alle
SprogDansk
UnderteksterDansk
Trustpilot