10 Filmklassikere, Saga Studio, DVD, Film
10 Filmklassikere, Saga Studio, DVD, Film
10 Filmklassikere, Saga Studio, DVD, Film

10 FILMKLASSIKERE 'Saga Studio' vol. 2 - DVD

122,00 kr.
Varenummer: 5708758725934

Boksen indeholder følgende 10 filmtitler:

Den Gamle Mølle På Mols (1953)
Billedformat: sort/hvid
Undertekster: Dansk

Kun Fra Den Gamle Købmandsgaard har overgået denne film i publikumstække.

Den Gamle Mølle På Mols gik næsten 4 måneder (25/2 til 14/6-1953) alene i premierebiografen SAGA. 20 af datidens top-skuespillere præsterede en underholdning, der til evige tider placerer "Møllen" blandt toppen af Danske Guldalderfilm. Det var anden gang (- efter "Købmandsgaarden") John Olsen og Annelise Reenberg slog det nye SAGA fast. (- Så fast, at hun købte sin første bil!). Olsen selv og Paul Sarauw præsterede et manuskript, der bygger på en "lille" genial idé, og hvor handlingen så breder sig som ringe i vandet.

"Vandet" er i denne film det smukke Mols og dets godtfolk af kroejer, møller, sognerådsformand, properitær, overbetjent og fæstekontorbestyrer - og ikke mindst deres sønner og døtre. 18 år før har en lumpen person indleveret en rund og velformet pakke på soldaterkassernen i Randers. Kommandanten, som åbnede pakken, fik et chok.

Absolut ingen ville vedkende sig pakkens indhold. Nu er dette indhold imidlertid ved at vælte hele det fredelige samfund på Mols. En rutebilchauffør: Ove Sprogøe. Hans film nr. 16 i de næste 142 film er denne praftfulde skuespiller topnavn. Fra 1946 til 1988 har han medvirket i 158 film! - Ubetinget Danmarksrekord!

Fup Eller Fakta (1967):
Billedformat: sort/hvid
Undertekster: Dansk for hørehæmmede

Morten Grunwald, Jesper Langberg og Willy Rathnow spiller tre unge kunstnere, der sammen med deres muse, Helle Hertz gør godt grin med borgermusikken. De unge kunstnere er lige så overbeviste om deres talent, som de er skuffede over manglende anerkendelse. Problemet er derfor, hvordan man bliver berømt og får gang i malerisalget.

Da erfaringen viser, at de fleste maleres berømmelse først kommer, når de har forladt dette jordiske liv, klunser de tre om, hvem af dem, der skal forsvinde som afgået ved døden og derefter opnå ære og berømmelse. Men i deres ungdommelige overstadighed sættes en udvikling i gang, som meget hurtigt tager magten fra dem.

Situationen kompliceres yderligere, da Judy Gringer pludselig dukker op på arenaen som afdødes forlovede og med charme og frækhed overtager administrationen af hans kometagtige berømmelse samt de mange penge, der strømmer ind fra salget af afdødes malerier, som nu noteres til toppriser. Herefter udvikler løjerne sig hurtigt, og den ene farceagtige situation afløser den anden.

Mig og min familie (1957):
Billedformat: sort/hvid
Undertekster: Dansk for hørehæmmede

Peter Malberg. En dag glemmes en taske med 20.000 kr. i hans taxa. Ole har nu et dilemma: skal han beholde pengene eller aflevere dem på hittegodskontoret - Ole vælger at lede efter kvinden som har glemt pengene. Kvinden er desværre med i en smuglerbande.

Oles søn, Robert, kommer sammen med korpigen Kitty. I natklubben hvor Kitty arbejder sælges narkotika. Robert opdager tilfældigt en handel i natklubben og starter en undersøgelse af forholdene. Snart bliver historiens to tråde vævet endnu mere ind i hinanden.

Min Søsters Børn (1966):
Undertekster: Dansk 

Den første film - af fire - i manuskriptforfatteren og instruktøren Annelise Reenberg´s succes-serie.

Ideen med at lade en teoriplaget børnepsykolog passe børn var genial. Axel Strøbye er cand. Psyk. Erik Lund. Han er ungkarl, med et videnskabeligt erfaringsmateriale der består i meget svære ord for ret enkle begreber. Begreber, som enhver mor og far vil nikke genkendende til, og som dagligt løses af tusinder af familier som en del af hverdagen. Men, da Erik Lund skal til at forsvare sin doktordisputats i børnepsykologi, vil skæbnen, at han skal passe sin søsters 6 frække unger i en uge!

Og som altid, når videnskaben blander sig - ender det i et afsindig festligt, organiseret kaos. Ved hjælp af naboens datter, Lisbeth (Birgit Sadolin) - der heldigvis er barneplejerske, overlever paniske onkel Erik. Men han erkender, at hele den psykologiske verdens tiljublede teorier, måske bare ER teorier, sålænge børn ER forskellige. Og det er de - lykkeligvis.

En Ven I Bolignøden (1965):
Billedformat: sort/hvid
Undertekster: Dansk for hørehæmmede

På reklamematerialet for denne film stod: Danmarks-premiere den 9. april 1965. Saga Studios danske boligforårsspøg. Fræk. Festlig og brand-aktuel. BRAND-AKTUEL! - til (desværre) evige tider. For på Politikens forside den 16. april 1994 står: Ejendomsdirektoratet nedlægges i et forsøg på at få orden i de mange byggesager.

I 1965 var det enlige, dejlige Nelly (BIRGIT SADOLIN), der samler de andre beboere i den gamle villa til kamp. Huset skal rives ned, der skal være P-plads! - Men hvor skal de så bo? Da Nelly har mere kreativitet og dynamik end hele Christiansborg tilsammen, går hun direkte i totterne på lejlighedsminister (boligminister) Lis Dusinius (SIGRID HORNE-RASMUSSEN), der er præcis så befriende kvajet som en rigtig minister. Nelly får ingen ny bolig, men hun bli?r ansat i ministeriet. - Og så kører rouletten. Der kommer byggetilladelse til entreprenør Clausen (KARL STEGGER), han har (præcis som idag) ventet i 3 år. Derefter rykker Nelly og alle hendes lidelsesfæller ind på Louisenborg, det pompøse ministerielle palæ, som har kostet 3 mill. i ombygning, og som kun bebos af spritteren Valde (HANS W. PETERSEN).

Så ankommer en oliesheik for at studere dansk boligbyggeri..

Op Med Lille Martha (1946):
Billedformat: sort/hvid
Undertekster: Dansk for hørehæmmede 

Vi er i Rødkøbing, en lille dansk provinsby, hvor en ældre mand og hans lille oldebarn kommer til byen. De sætter sig ved foden af en statue og den ældre mand begynder at fortælle om statuen. Den forestiller "Martha Fagernæs" der levede omkring år 1945. Hun var en lidt besynderlig kvinde... For hun var i virkeligheden en mand!

Det hele startede da en arbejdsløs københavner-musiker, ved navn Per, og hans ven schlager-forfatteren Poul ser en annonce i avisen. En dametrio leder efter en janitshar og Per vælger at klæde sig ud som kvinde, kalde sig for Martha og søge jobbet. Per får jobbet og Poul udnævner hurtigt sig selv til "Marthas" forlovede og derefter bliver det rigtig sjovt.

Trioen får et job i Rødkøbing, hvor Martha hurtigt får sig en beundrer og bliver veninde med byens borgmesterfrue. Martha er et hit blandt kvinderne i byen og pludselig ender Marta på Christiansborg, hvor "hendes " mærkesag er Hustruloven!

Nu er spørgsmålet bare, hvor længe skuespillet kan holdes kørende? - Især når både Per og Poul har forelsket sig i hver deres pige fra trioen...

Denne skønne folkekomedie fra 1946, er hjertevarm og bliver afviklet på en humoristisk måde, men fik en forarget presse til at kalde filmen for en "transvestitfarce".

Peters Baby (1961): 
Undertekster: Dansk 

Denne films to komiske situationer er tidstypiske. Den ene er, hvor pinligt det er, når en ikke alt for sprogkyndig dansker forsøger sig med en større forklaring på et andet sprog, helt overbevist om, at han bare er perfekt.

Den anden er, hvor pinligt det end er, når en nybagt moder ikke vil gifte sig med barnets far. Her er tiden løbet fra filmen. Men det var "mærkværdigt" i 1961 - det måtte have en forklaring. Og det har det i denne film. En yderst fornøjelig forklaring - i Paris.

Ghita Nørby er Tony, nybagt moder med problemer. Ebbe Langberg er Peter, nybagt fader med problemer. Dirch Passer er William, der på festlig vis fordobler problemerne.

Rekrut 67 Petersen (1952):
Billedformat: sort/hvid
Undertekster: Dansk

Først 7 år efter 2. Verdenskrigs afslutning turde man forsøge sig med lidt humor i film fra det militære miljø. At denne genre senere skulle blive en guldgrube, anede ingen, da Rekrut 67 Petersen havde premiere i 1952. Lily Broberg er den "ganske almindelige pige" med det store hjerte, der roder sig ind i forviklinger, prøvelser og fristelser. Hun er ledetråden i filmen, og som sådan oplever hun (og vi) livet i Danmark - dengang. - Fra starten, i den gamle ejendom på Christianshavn, over en personalefest i et stormagasin, videre som deltager i radioens daværende "Gøglervognen" og for så som motorordonnans at spurte rundt i hele "det gamle" Nordsjælland på bøndergårde, herregårde og slotte.

Filmen indeholder en masse af datidens humor, som var yderst dresseret. Det var derfor vovet, når Lily Broberg i filmen udbryder: "Jeg har tilbragt natten i selskab med 100.000 mand." En anden sjov ting: Det var den eneste gang (26-årige) Dirch Passer stod (næst)nederst på en filmplakat, men det var også kun hans fjerde film.

Ta' Lidt Solskin (1969):
Undertekster: Dansk for hørehæmmede

Enkemanden Bernhard (Poul Bundgaard) tjener til livets ophold sammen med sin gode ven Poul Otto (Axel Strøby), ved at spille og synge rundt om i gårdene, natten tilbringer de i et pulterkammer på loftet i en ejendom.

En dag modtager Bernhard et brev fra sin søster i Amerika, hvor hans to børn, har boet siden deres moder døde, hun kan ikke længere have dem, så nu sender hun dem tilbage til Bernhard i Danmark. Bernhard og Poul Otto må finde sig en anden bolig, og flytter ud på ´Nokken´ i et faldefærdigt gammelt havehus. Ved hjælp fra Nokkens beboer, får de sat skik på huset.

Børnene trives fint sammen med deres far Bernhard, Poul Otto, og Nokkens excentriske, og hjælpsomme beboer. Alligevel vil de sociale myndigheder fjerne dem, dog hvis deres betingelser opfyldes bl. a. en kvinde til at tage sig af dem, vil de tage sagen op igen. Poul Otto får en ide - sæt en annonce i avisen under - kvinde søges med ægteskab for øje. Men hvad siger børnene?

Charles Tante (1959):
Undertekster: Dansk

I 1947 kunne en 21-årig ung mand klistre sin allerførste anmeldelse ind i sin splinternye scrapbog. Der stod: Endvidere medvirkede en gorilla. Den unge mand i det lidet farverige kostume var DIRCH PASSER. At dette farverige menneske i utallige farverige kostumer, senere, skulle skabe sensation, anede ingen.

10 år senere klædte han sig ud igen som Charles Tante, på ABC-Teatret. Alene synet af den 1.91 høje Dirch i skørter og tournurer, fik latteren til at brage. Når han med stykkets kvindelige medvirkende satte sig ned og fik en lille passiar mellem os piger nærmede latteren sig krampe. Heldigvis blev teatersuccesen filmatiseret i 1959.

Omend filmen ikke kan medgive teatrets fine, intime facetter - og Dirchs fabelagtige tæft for improvisation - er den en festlig og farverig oplevelse. (Jo, det ER en farvefilm!) Da den verdensberømte farces forfatter, Brandon Thomas børn - to stilige englændere - så Dirch tumle sig som Charles Tante på SAGA Studio, udbrød de spontant, at han uden sammenligning var den morsomste, de nogensinde havde oplevet. - Og de havde set ikke så få verdensnavne i den rolle.

Antal
1
Tilføj til kurv
Beskrivelse
Spilletid953 Min.
CensurTilladt For Alle
SprogDansk
UnderteksterDansk, Dansk For Hørehæmmede
Trustpilot